آنالیز مکانیسم تاثیر ورزش بر بهبود خُلق وخو

به گزارش کولو، شواهد فزاینده ای مبنی بر یاری ورزش به بهبود خلق و خو و معالجه علائم افسردگی وجود دارد که دلایل مشخصی برای آن وجود ندارد، هر چند به تازگی مطالعه ای تاثیر سیستم اندوکانابینوئید را بر آن کشف نموده است.

آنالیز مکانیسم تاثیر ورزش بر بهبود خُلق وخو

به گزارش خبرنگاران، متخصصان بر این باورند که درک بهتری از رابطه بین ورزش، خلق و خو و سیستم اندوکانابینوئید (که مسئول حافظه کنترل حالت های روحی انسان و افسردگی است) می تواند منجر به ایجاد درمان هایی بهتر برای افسردگی گردد.

مطالعه ای جدید به آنالیز تغییرات خلقی و سطح اندوکانابینوئید در افراد مبتلا به افسردگی حاد که در شدت های مختلف با دوچرخه ثابت ورزش می کردند، پرداخته است.

متخصصان پس از یک جلسه تمرین تجویز شده با شدت متوسط افزایش معنی داری در سطح اندوکانابینوئید و بهبود خلق و خوی افراد مشاهده کردند.

سیستم اندوکانابینوئید یک سیستم علامت دهی سلولی است که شامل کانابینوئیدهای خود بدن، اندوکانابینوئیدها و گیرنده ها است. این سیستم در سرتاسر بدن گسترش یافته و بر عملکرد سیستم ایمنی، قلبی و عروقی و عصبی تأثیر می گذارد.

هنگامی که یک اندوکانابینوئید خاص به یک گیرنده سلولی مطابق متصل می گردد، سیگنالی را به سلول می فرستد که باعث تغییر رفتار و عملکرد آن می گردد.

متخصصان در مطالعه جدید خود نتیجه گرفتند که اثرات تقویت نماینده خلق و خوی ورزش احتمالاً شامل چندین مکانیسم بیولوژیکی است که سیستم اندوکانابینوئید تنها یکی از آن هاست.

متخصصان امیدوارند تا بتوانند گزینه های جایگزین دارو برای درمان افسردگی را ایجاد نمایند و در صورتی که چگونگی عملکرد ورزش بر سیستم اندوکانابینوئید به طور دقیق تعیین گردد، احتمال محقق شدن این هدف بیشتر می گردد.

افسردگی حاد یک بیماری قابل درمان و شایع است که در آن تغییرات روحی و سایر علائم روحی و جسمی حداقل به مدت دو هفته دوام می آورد. این بیماری بار قابل توجهی را برای جامعه به همراه دارد و می تواند به شدت و بیش از سایر بیماری های پایدار مانند آرتروز و دیابت بر عملکرد افراد تاثیر بگذارد.

در این مطالعه متخصصان 17 زن بالغ بین 20 تا 60 سال را با تشخیص فعلی افسردگی حاد آنالیز کردند.

هر شرکت نماینده دو جلسه تمرین 30 دقیقه ای را روی دوچرخه ثابت انجام داد. در یک جلسه، شرکت نماینده ها با شدت متوسط مقدماتی دوچرخه سواری نموده و در جلسه دیگر شرکت نماینده ها می توانستند با هر شدتی که می خواستند به طور آزادانه ورزش نمایند. همه شرکت نمایندگان هر دو نوع جلسه را با حداقل فاصله یک هفته بین آن ها به انتها رساندند.

متخصصان قبل و بلافاصله پس از جلسات از شرکت نمایندگان نمونه خون گرفتند. علاوه بر این، شرکت نمایندگان قبل و 10 دقیقه و 30 دقیقه بعد از جلسه پرسشنامه هایی را پر کردند.

نتایج نشان داد که خلق و خوی افراد بعد از هر دو جلسه بهبود یافته است اما افزایش سطح اندوکانابینوئید تنها پس از جلسه تمرینی با شدت متوسط اعلام شده است و با جلسه آزاد چنین افزایشی رخ نداده است.

یک شرح در خصوص تفاوت نتایج بین جلسات ورزشی برنامه ریزی شده و آزادانه این است که ورزش در سطحی که شخص دیگری تجویز کند، در کنار اثر بیولوژیکی، دارای اثرات روانی است.

نتیجه مهم دیگر این مطالعه تأثیر طولانی مدت ورزش با شدت متوسط بود. به نظر می رسد افزایش سطح اندوکانابینوئید با بهبود خلق تا 30 دقیقه پس از جلسه ارتباط دارد.

این موضوع نشان می دهد که سیستم اندوکانابینوئید در افزایش اثرات بهبودیِ خلق و خوی ورزش های تجویز شده مؤثر است. این نتایج نشان می دهد که تأثیر تمرین با شدت متوسط تجویز شده بر بهبود خلق و خو بسیار سریع است و برای مدتی با سرعت نسبتاً پایدار ادامه دارد.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، با توجه به این که افراد بعد از جلسه تمرینی آزادانه نیز بدون تغییر در سطح اندوکانابینوئید بدن خود، احساس بهبود خلق و خو داشته اند، احتمالا عوامل متعددی در چگونگی بهبود خلق و خو به یاری ورزش نقش دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 22 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 268

به "آنالیز مکانیسم تاثیر ورزش بر بهبود خُلق وخو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز مکانیسم تاثیر ورزش بر بهبود خُلق وخو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید