سرخوردگی در کمین عاشقان لایو!

به گزارش کولو، نگاهی به عوارض روانی تمایل بیش از حد به گذاشتن لایو به بهانه ماجرای دزدی که با رصد لایو های یک زوج راضی، خانه شان را خالی کرد!

سرخوردگی در کمین عاشقان لایو!

به گزارش، پخش زنده اینستاگرام یا لایو، یکی از قابلیت های این شبکه اجتماعی است که استفاده از آن به شدت در حال افزایش است. استفاده از این قابلیت البته دردسر های خاص خودش را هم دارد. در یکی از آخرین آن ها، زوج جوانی که با پخش زنده اینستاگرام، موقعیت مکانی خود را لو داده بودند، قربانی دستبرد دزدان از خانه خود شدند. نکته قابل توجه در این خصوص، تشکر دزد از آن ها بابت پخش زنده اینستاگرام بود! اما جدای از مسائل امنیتی چنین برنامه هایی، این قابلیت مسائل دیگری نیز می تواند ایجاد کند. پیش از پرداختن به عوارض و مسائل این موضوع، نگاهی انداخته ایم به دلایل محبوبیت استفاده از پخش زنده و از دلایل روانی محبوبیت بالا و استفاده افراطی از آن صحبت نموده ایم.

برای بسیاری از کاربران حرفه ای اینستاگرام، گذاشتن پست دشوارترین بخش کار است؛ این که عکس مناسبی پیدا نمایند و کپشن مناسبی بنویسند. در رتبه بعدی، اما استوری است؛ گزینه ای که کپشن نویسی چندانی ندارد، اما استوری هم محدودیت های خاص خود را دارد. خود فرایند انتخاب کردن عکس و ویدئو می تواند وقت زیادی را در این بین از فرد بگیرد. اما گزینه پخش زنده یا لایو، بخش زیادی از این محدودیت ها را ندارد و همین به جذابیت آن دامن زده است. جدای از آسانی فرایند کار، پخش زنده می تواند با هدف قرار دادن تعدادی از احتیاج های روانی ما نوعی رضایت روانی به دنبال داشته باشد. هر چند این رضایت روانی در بسیاری از موارد پایدار نیست و در کوتاه زمانی جایش را به هیجاناتی ناخوشایند می دهد.

اول این که به دنبال توجه دیگری بودن، نه عجیب است و نه غیرطبیعی، اصلا این کاری است که همه ما هر روزه انجام می دهیم. ما انتظار توجه کردن، از دیگران داریم و البته به دیگران نیز توجه می کنیم؛ یک جور معامله دو طرفه. برای بعضی افراد این دیده شدن با کمترین زحمت در پخش زنده اینستاگرام جذابیت اصلی است. البته که گاهی این دیده شدن چنان اهمیتی پیدا می نماید که فرد حاضر است با نمایش بعضی رفتار های منفی این توجه را دریافت کند.

همه ما در طول زندگی این سوال را از خودمان می کنیم که صندلی من در این زندگی چیست. انگار به دنبال این هستیم که بدانیم آیا برای دیگران مهم هستیم یا نه. پخش زنده اینستاگرام را می توانیم یکی از ابزار های دردسترسی بدانیم که این تصور مهم بودن و احساس ارزشمندی ناشی از آن را می تواند تقویت کند. این موضوع به ویژه وقتی افراد از سوی دیگران مورد تمجید و تشویق قرار می گیرند، تشدید می گردد.

همه ما وقتی می توانیم بر دنیای اطراف خود تاثیر بگذاریم، احساس قدرت می کنیم و از آن لذت می بریم. حالا به مدد شبکه های اجتماعی می توانیم نه فقط در اطراف خود که تا کیلومتر ها آن طرف تر نیز موثر باشیم و از این طریق احساس قدرت کنیم. معرفی کتاب، موزه، مکان های دیدنی و البته محصولات مصرفی، از جمله روش هایی است که افراد به مدد آن ها احساس موثر بودن و قدرتمند بودن می نمایند.

استفاده از فرصت پخش زنده برای آموزش دادن، یکی دیگر از استفاده های رایج از این قابلیت است. این کار می تواند به افراد یاری کند تا احساس نمایند مفید هستند. البته اگر اهل فضای مجازی باشید، شاید به چشم شما هم آمده باشد که بسیاری از افرادی که از این قابلیت برای آموزش استفاده می نمایند، بعد از مدتی به دلیل آنچه مورد استقبال واقع نشدن می نامند، فعالیت خود را به این شکل کاهش می دهند. اما آیا فقط این گروه از افراد بعد از مدتی استفاده از اینستاگرام، دچار دلسردی می شوند یا در گروه های دیگر هم شاهد چنین موضوعی هستیم؟

ما به وسیله اینستاگرام توجه دریافت می کنیم، اما تعلق خاطر دو طرفه را تجربه نمی کنیم. برای همین هم بسیاری از افراد (به ویژه افرادی که در صفحه خود تبلیغی نداشته و درآمد کسب نمی نمایند) بعد از مدتی استفاده از این بستر، خسته می شوند و تصمیم می گیرند برای مدتی هم که شده بین خود و این فضا فاصله بیندازند. چرا که دریافت توجه سطحی کوتاه مدت، رضایت روانی عمیقی ایجاد نمی نماید. محدودیت پخش زنده به واسطه مسائل ذخیره کردن آن، در این زمینه حتی بیشتر بوده و رضایتی که از آن حاصل می گردد، می تواند حتی گذراتر از گذاشتن پست باشد. ضمناً کسب احساس ارزشمندی با یاری اینستاگرام در بسیاری از مواقع پایدار نیست. البته باید اذعان کنیم افرادی که این گونه سرخورده می شوند، گروه خوش عاقبت کار هستند؛ چرا که این موضوع به آن ها این فرصت را می دهد تا بتوانند به دنبال روش کارآمدتری برای کسب احساس ارزشمندی باشند. کاهش مخاطبان پخش زنده یکی از مهم ترین عوامل ایجاد چنین سرخوردگی است. شاید باید خشنود باشیم که مصرف اعتبار اینترنت افراد برای تماشای پخش های زنده بالاست و همین یاری می نماید تا افراد کمی حساب شده تر در این زمینه حرکت نمایند و با تماشا نکردن هر پخش زنده ای به افراد فعال بازخورد ندهند! البته گاهی اوقات کسب احساس ارزشمندی در اینستاگرام پایدارتر است و برای مدت زمان طولانی تری ممکن است فرد از آن احساس رضایت کند. در واقع افرادی که به مدد استفاده از این شبکه اجتماعی؛ حالات خودشیفتگی در آن ها تشدید می گردد، احساس ارزشمندی طولانی تری را هم از این طریق کسب می نمایند. اما این احساس ارزشمندی بسیار شنماینده است. برای همین هم این گروه از افراد ناچارند با طلبکاری یا مظلوم نمایی مخاطب را ناچار از دادن بازخورد مثبت و تقویت احساس ارزشمندی شنماینده خود نمایند.

منبع:خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 21 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 266

به "سرخوردگی در کمین عاشقان لایو!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرخوردگی در کمین عاشقان لایو!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید