رشته های دانشگاهی را حذف کنیم یا ظرفیت پذیرش را کم؟

به گزارش کولو، یک فعال حوزه کار بر لزوم شناخت بازار کار بر مبنای کار کارشناسی تاکید کرد و گفت: باید قوانین زائد را از پیش پای کارآفرینان برداریم و نخبگان را به مهاجرت و خروج از کشور ترغیب نکنیم.

رشته های دانشگاهی را حذف کنیم یا ظرفیت پذیرش را کم؟

عبداله مختاری در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در شرایط کنونی ابتدا باید مشاغل موجود را حفظ کنیم و حفظ مشاغل موجود مدیریت می خواهد از آن طرف، نمی توان ایجاد شغل برای کارجویان را فراموش کرد چون جامعه به انحراف کشیده می شود و با توجه به افزایش روز افزون بیکاران تبعات زیان باری به دنبال دارد.

جلوگیری از مهاجرت نخبگان با حفظ اشتغال موجود

وی تاکید کرد: حفظ اشتغال موجود باید به گونه ای باشد که نخبگان را از کشور نرانیم و آنها را به خارج ترغیب نکنیم بلکه از تجربیات و ایده های خلاقانه آنها در داخل مملکت استفاده کنیم و قوانین زائد و بروکراسی های پیچیده اداری را از پیش پای کارآفرینان برداریم.

این فعال حوزه کار در ادامه با تاکید بر ضرورت شناسایی بازار کار، گفت: این همه برگزاری همایش و ارائه مقاله کدامیک به نتیجه رسیده و راهگشا بوده است؟ ما به طور حتم برای شناخت بازار کار نیاز به کار کارشناسی و برنامه جامع داریم.

مختاری اضافه نمود: در بحث عرضه و تقاضای بازار کار با دو دسته از فارغ التحصیلان روبرو هستیم؛ یکی حجم انبوه فارغ التحصیلان در برخی رشته ها و یکی، رشته های پر تقاضا اما کم ظرفیت. مثلاً فوق لیسانس کشاورزی در کشور زیاد است ولی آیا فارغ التحصیل کشاورزی حاضر است سر زمین برود و کار زراعی انجام دهد؟ چنین کسی دست کم به فکر کار در یک دستگاه دولتی است.

وی ادامه داد: از آن طرف سونوگراف و رادیولوژیست کم داریم مخصوصاً در بیمارستان های تأمین اجتماعی که دستگاه دارند ولی فاقد نیروی کافی هستند. دلیلش هم این است که کسی که در دانشگاه دولتی درس خوانده و از بودجه سرانه دولتی استفاده کرده حاضر نیست بعد از فارغ التحصیلی در بیمارستان دولتی یا حتی خصوصی مشغول کار شود. برای خودش مطب می زند یا در زیر پله ساختمانی رادیولوژی و سونوگرافی می زند تا پول و درآمد بیشتری داشته باشد.

کاهش ظرفیت پذیرش به جای حذف رشته های دانشگاهی

این فعال حوزه کار با بیان اینکه به جای حذف برخی از رشته های دانشگاهی از بازار کار بهتر است ظرفیت پذیرش آنها را کم کنیم، گفت: حذف برخی از رشته ها را توصیه نمی کنم و معتقدم به جای آنکه این رشته ها را از بین ببریم می توانیم ظرفیت پذیرش دانشجو در آنها را کاهش دهیم؛ در مقابل رشته هایی که به شدت مورد نیاز بازار است گسترش و ظرفیت پذیرش آنها را افزایش دهیم.

به گفته مختاری، دانشگاه ها در کنار دروس تئوری باید واحدهای عملی و کاربردی را هم برای دانشجویان پیش بینی کنند تا فرد همزمان با تحصیل با مهارت های کار عملی و محیط کسب و کار آشنا شود.

به گزارش خبرنگاران، کارشناسان معتقدند بسیاری از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار کار و توجه به ظرفیت پذیرش در لیست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر موجب می شود تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. در حالی که بخش اعظمی از فارغ التحصیلان با چالش بی مهارتی در بازار کار روبرو هستند، آمارها نشان می دهد 40 تا 50 درصد افرادی که به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند، در راهیابی به بازار کار پیروز ترند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 233

به "رشته های دانشگاهی را حذف کنیم یا ظرفیت پذیرش را کم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رشته های دانشگاهی را حذف کنیم یا ظرفیت پذیرش را کم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید