طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام

به گزارش کولو، ترشی چغاله بادام خیلی خوشمزه است اگر چغاله دوست دارید حتماً آن را امتحان کنید.

طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام

به گزارش ، ترشی چغاله را می توانید هم به صورت کامل و هم نصف شده یا خرد شده تهیه کنید.

چغاله بادام 500 گرم

سرکه 1 لیوان

آب 2 لیوان

نمک 2 قاشق غذا خوری

سیر به مقدار لازم

فلفل قلمی تند 1 عدد

نعنا، ترخون، گشنیز به مقدار لازم

چغاله بادام ها را داخل آب نمک بریزید چند دقیقه بعد داخل آبکش بریزید و با کف دست به چغاله ها بکشید تا کمی پرز های آن از بین برود بعد تمیز بشویید و بگذارید کامل خشک شوند اگر عجله دارید با دستمال خشک کنید.

اکنون آب و سرکه و نمک را داخل قابلمه ای بریزید و بگذارید روی گاز تا 2 دقیقه بجوشد می توانید اگر ادویه ای دوست داشتید بزنید من برخی اوقات کمی زردچوبه می زنم همانطور که می دانید زردچوبه باید کمی بجوشد پس آن را زودتر اضافه کنید و زمانی که جوشید آن را خاموش کنید و بگذارید کاملا خنک گردد.

چغاله ها را خرد کنید یا اگر ریز هستند می توانید خرد نکنید بعد داخل شیشه را با سیر و فلفل و چغاله پر کنید و روی شیشه را چند برگ نعنا ترخون و گشنیز تازه بگذارید اکنون مخلوط سرکه و آب خنک شده را بریزید تا پرگردد و در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته در جای نسبتاً خنک بگذارید و بعد از یک هفته داخل یخچال بگذارید (اگر آب و سرکه کم آمد با همین نسبت دوباره درست کنید). دقت کنید روی چغاله ها کاملا با آب و نمک و سرکه پوشانده شوند.

می توانید مقدار سرکه را بیشتر بریزید و اگر شور دوست ندارید نمک را کمی کمتر بریزید، اما خیلی از نمک کم نکنید، زیرا نمک کم گردد ترد نمی گردد و چغاله ها شل می شوند و اگر تند دوست دارید فلفل بیشتر اضافه کنید.

چغاله بادام 500 گرم

سرکه به میزان لازم

سیر 3-4 حبه

موسیر 1/2 فنجان

نعنا خشک 1 قاشق

نمک 1 قاشق مرباخوری

چغاله ها باید بدون پرز باشند. اگر چغاله هایی را که تهیه کردید پرز داشت با آب پرز آن را بگیرید. اجازه بدهید آب آن ها کاملا برود درون شیشه ای چغاله ها را قرار دهید و لابه لای آن ها چند حبه سیر و موسیر قرار بدهید و پس از پر شدن کامل شیشه، سرکه را به اندازه ای که کاملا روی چغاله ها را بپوشاند و کمی نعنا خشک بریزید.

سپس درب شیشه را کاملا ببندید و داخل یخچال قرار بدهید. بعد از دو هفته ترشی آماده است.

اگر می خواهید چغاله های شما سبز باشند و تغییر رنگ ندهند، به اندازه نوک قاشق چایخوری (یک عدس) کات کبود را به همراه 5 قاشق غذاخوری نمک، در یک لیتر آب حل کنید و چغاله ها را درون این محلول قرار بدهید به صورتی که روی آن ها را بپوشاند و مدت 24 ساعت به همین حالت باقی بماند.

سپس چغاله ها را از محلول خارج کنید و در صافی بریزید تا آب آن کاملا جدا گردد.

در صورتی که تمایل داشته باشید که چاقاله ها ترد و شکننده شوند، یک قاشق غذاخوری آهک را داخل یک لیتر آب بریزید و پس از ته نشین شدن کامل، آب زلال روی آن را صاف کرده تا آهک های اضافی آن جدا گردد. سپس چغاله را درون آن ریخته تا یک روز در آن بماند.

آب آن را هر 2-3 ساعت یکبار تعویض کنید تا آهک درون آن خارج گردد. این کار را به مدت 3 بار تکرار کنید و سپس چغاله ها را روی پارچه ای پهن کنید تا آب آن کاملا خارج گردد. چغاله ها را درون شیشه بریزید و طعم آن را بچشید تا در صورت کم بودن نمک به آن کمی نمک اضافه کنید. اگر نمک چاقاله ترشی کم باشد پس از مدتی شل می گردد.

منبع: بیتوته

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 12 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 1016

به "طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید