روایت عکاس بحران از گردشگری ایران، آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند

به گزارش کولو، افشین والی نژاد از خبرنگاران و عکاسان بحران ایرانی مقیم ژاپن است که برای تهیه عکس هایی از جاذبه های گردشگری کشورش به ایران آمده است. او که پس از عکاسی از فاجعه سونامی ژاپن در سطح دنیا شناخته شد، 8 سال در ایران نمایندگی خبرگزاری آسوشیتدپرس را بر عهده داشت و از تمام اتفاقات و رویدادهای ناگوار ایران و دنیا، زلزله ها، جنگ ها و بیماری ها عکاسی نموده است اما این بار میخواهد فقط مردم ایران را با زیبایی هایشان به تصویر بکشد.

روایت عکاس بحران از گردشگری ایران، آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند

با وبسایت گردشگری تریپ ادوایزر همراه باشید.

وی در تبادل نظریی با خبرنگاران درباره دلایل سفرش به ایران و تهیه تصویر از جاذبه های گردشگری گفت: زمانی که قراردادم با رادیو و تلویزیون ژاپن تمام شد، به این فکر کردم که 20 سال سابقه و تجربه خبرنگاری در حوزه بحران را دارم چندین بار نیز به ایران دعوت شده و در دانشگاه های مختلف درباره تجریباتی که از خبرنگاری در مواقع بحرانی داشته ام، سخنرانی نموده و مورد استقبال واقع شدم. بنابراین می توانم از این تجربیات استفاده کنم. به این ترتیب که یا به وسیله آن پول در بیاورم و یا برای کارهای دیگر از آن استفاده کنم. اما دیدم که همواره در زندگی توانسته ام خوب پول در بیاورم و خوب کار کنم اما این بار می خواهم فقط عکس بگیرم ولی نه برای کسب درآمد.

والی نژاد بیان نمود: کشورهای زیادی را دیده ام، طول و عرض کانادا را با قطار سفر نموده و چندین بار مراکز دیدنی ژاپن و کوبا و آمریکا و کشورهای عربی را دیده ام اما هیچ وقت جاذبه های گردشگری ایران معرفی نشده و حتی مورد استفاده قرار نگرفته است. بنابراین اگر بتوان از آن به خوبی استفاده کرد و آن را به جهان معرفی کنیم بسیار ارزشمند خواهد بود. شعار نمی دهم فقط می خواهم به قدر وسعم ایران را به جهان نشان دهم.

اولین و تنها عکاس حاضر در فاجعه سونامی ژاپن در پاسخ به این سوال که آیا فقط قرار است جاذبه های گردشگری ایران به تصویر کشیده گردد، بیان نمود: فقط انعکاس جاذبه های گردشگری مد نظرم نیست. به من گفتند که نگاه خاصی به ایران دارم. چون سالها دور از ایران بوده ام و اکنون با دوربین ساده عکاسی می کنم. حتی چند وقت پیش مستندم درباره تهران مورد استقبال نهاده شد و اعلام شد که این مستند توسط کسی ساخته شده که همواره در مواقع بحرانی حضور داشته و عکاسی نموده است. اما توانسته زیبایی های تهران را به خوبی ببیند. درحالی که ما به آسانی از آن رد می شویم و نمی بینیم.

مردم در کنار تخت جمشید سرمایه ایران هستند

وی اضافه کرد: سعی می کنم با کار زیاد ضعف هایم را جبران کنم. اگر تحصیلات ندارم آنقدر کار کنم که این مساله دیده نگردد. ایران جاذبه های ناشناخته زیادی دارد و من فقط قصدم نشان دادن تخت جمشید و اصفهان و ارگ بم نیست. بلکه در کنار آنها نشان دادن مردم نیز برایم اهمیت دارد چون به نظرم همانقدر که تخت جمشید برای ایران سرمایه است، مردم نیز یکی از سرمایه های مهم ایران هسنتد.

والی نژاد گفت: من در سفرهایم با مردم عادی می نشینم و زندگی آنها را به مردم دیگر در جهان معرفی می کنم. فقط برای همین کار به ایران آمده ام و دوره خاصی را برایش معین ننموده ام چون هر چه بیشتر کار می کنم می بینم جنبه های بیشتری برای کار کردن وجود دارد.

والی نژاد میخواهد تا همه شهرهای ایران را دیده و از جاذبه های آن عکاسی کند در این راه از سازمان میراث فرهنگی یاری گرفته است او گفت: به دنبال این نیستم که عکس هایم را فروخته و از این طریق درآمد به دست بیاورم. با این حال تصاویر را در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیز قرار می دهم. می گردد با این تصاویر نمایشگاه برپا کرد و یا در اختیار هر کسی که می خواهد قرار دهم. قطعا انعکاس این تصاویر در هر سایت و رسانه ای انعکاس تصاویری از زیبایی های ایران است. در نظر دارم تا بخشی از این تصاویر را نیز در کتاب ایران سرزمین عشق ناب منتشر کنم.

والی نژاد در پاسخ به اینکه تصاویر زیادی از جاذبه های گردشگری ایران گرفته شده است چرا بازهم به فکر تهیه تصویر از این جاذبه ها هستید، گفت: بسیاری از افراد این سوال را مطرح می نمایند ولی این توجیه خوبی برای کار نکردن نیست. من در حد خودم می خواهم دو کار را انجام دهم یکی اینکه چه باید کرد و دیگری چه می توان کرد؟ به نظرم می گردد با نگاه دیگری عکس گرفت چون هر کسی یک نوع نگاه و امید دارد. اگر این روش من باشد و بگویم چون دیگران روی این موضوع کار نموده اند، من نباید کار کنم، مانع پیشرفت من می گردد. درحال حاضر 5 نوع بیماری مختلف دارم ولی با وجود آنها نگاهم به زندگی امیدوارانه است. به خاطر اینکه می دانم بدون امید نمی توانم زندگی کنم پس تا روزی که امیدم زنده است کار می کنم و زنده ام. بنابراین امید دارم که عکاسی از جاذبه های ایران نیز کار خوبی می گردد که می توان آن را به جهان عرضه کرد.

کوههای آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند

این خبرنگار و عکاس ایرانی که تازه سفرهای خود را برای عکاسی از جاذبه های ایران شروع نموده پس از سفر به استانهای کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و اردبیل، راهی چابهار شده است و می خواهد از همه رویدادها، آداب و رسوم، جاذبه های گردشگری و تاریخی شهرهای کشور تصویر ضبط کند او در این راه با مسائل گردشگری ایران مانند نبود فرودگاه، هتل مناسب و ... نیز آشنا شده اما معتقد است که همواره نمی گردد درباره نبود امکانات گلایه کرد مردم با همین نبود امکانات و داشتن مسائل در ایران زندگی می نمایند.

والی نژاد به یکی از جاذبه های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد به نام کوه گل اشاره نمود و گفت: کوه گل مانند کوههای آلپ زیبا بود. من به آلپ سفر نموده ام و چندی پیش در کوه گل بودم می توانم تصاویرش را نشان دهم تا مقایسه کنید که به همان اندازه زیباست اما برای کوههای آلپ تبلیغ شده ولی کوه گل را کسی نمی شناسد. این ضعف ماست. در بالای کوه گل دریاچه زیبایی هست که هر کسی نمی تواند به آنجا رفته و ببیند.

انتقاد از رفتار شهری ها در طبیعت

این خبرنگار و عکاس یکی از مسائلی که در مناطق گردشگری بارها به آن برخورد نموده را تشریح کرد و گفت: در مناطق گردشگری روستایی مردم کمتر در طبیعت زباله می ریزند و طبیعت را کثیف می نمایند اما در جایی مانند جاده اسالم و خلخال شهری ها زباله های زیادی را در طبیعت رها می نمایند این نشان می دهد که جامعه روستایی ما به طبیعت اهمیت می دهد ولی مردم شهر که مدعی داشتن امکانات بیشتر و ... هستند این کار را رعایت نمی نمایند و متاسفانه در مناطق زیبای گردشگری شاهد تجمع زباله هستیم.

وی ادامه داد: به ترکیه رفته بودم و از اینکه اتوبوسهای زیادی از گردشگران در صف دیدن جاذبه های گردشگری استانبول بودند تاسف خوردم. در آنجا حضور گردشگران خارجی باعث شده که کارهای مختلفی ایجاد گردد و همه درآمد کسب نمایند اما در ایران جوانان اصفهان و شیراز و رشت و بندرگناوه بیکار هستند. ایران ظرفیت های زیادی دارد اما حداقل می توان در زمینه توریست داخلی کار کرد و ظرفیت ها را در گردشگری داخلی بیشتر کرد. الان مردم ایران دلشان می خواهد به خارج از کشور سفر نمایند درحالی که هنوز جاذبه های گردشگری کشورشان را ندیده اند.

والی نژاد که 20 سال در خارج از کشور کار نموده و 13 سال مقیم ژاپن شده توضیح داد: من بی طرفانه به مردم ایران نگاه نموده ام و دیدم که مردم ایران شاداب هستند نه الزاما شاد. در توکیو مردم خوب زندگی می نمایند ولی شاداب نیستند. الان هوا گرم است ولی مردم به پارک می روند. آخر هفته مردم در شهرستانها به کوه و دشت می روند. اگر پول رفتن به هتل را ندارند، در چادر می خوابند ولی در توکیو کسی که پول ندارد، در خانه می نشیند. متروهای توکیو منظم است ولی وقتی تاخیری در آن رخ می دهد حتما کسی خودش را جلوی مترو انداخته و خودکشی نموده است. چون مردم توکیو شاداب نیستند.

وی در پاسخ به اینکه همان رسانه هایی که شما در آنها کار می کردید، ایران را مردمی افسرده معرفی می کردند گفت: به نظرم این حرف اشتباه است. من جامعه شناس نیستم که آمار بدهم ولی نگاهم متفاوت است و می بینم ایران افسرده نیست. مردم با همین شرایط، کمبودها و محدودیت ها زندگی می نمایند و سعی می نمایند شاداب باشند.

والی نژاد مستند تهران شهر بی خاتمه را کار نموده است و از چند کشور دیگر از جمله کانادا درخواست داشته تا کتاب خود را با نام ایران سرزمین عشق ناب درباره جاذبه های ایران در آن کشورها بنویسد اما او ترجیح داده تا این کتاب را در ایران و برای ایران بنویسد.

تبادل نظر : فاطیما کریمی

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 439

به "روایت عکاس بحران از گردشگری ایران، آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایت عکاس بحران از گردشگری ایران، آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید