سامانه دارورسانی با استفاده از یک نانوساختار زیست سازگار طراحی شد

به گزارش کولو، پژوهشگران پژوهشکده ترمیم زخم و بافت مرکز تحقیقات لیزر پزشکی توانستند با فناوری فراوری نانوذرات لایه ای زیرکونیوم با قابلیت تبادل یونی و زیست سازگار بودن، یک نوع سامانه دارورسانی با کارایی بالا را طراحی نمایند.

سامانه دارورسانی با استفاده از یک نانوساختار زیست سازگار طراحی شد

جهت دریافت مشاوره خدمات هزینه طراحی کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، رضا حسین زاده، استادیار بیوفیزیک پژوهشکده ترمیم زخم و بافت مرکز تحقیقات لیزر پزشکی درباره طرح حاضر گفت: از اهداف تحقیقاتی گروه پژوهشی این طرح، طراحی سامانه های دارورسانی است که بتوانند اثرات جانبی دارو را کم نموده و با ایجاد انحلال بهتر، دارو را حفظ و به هدف موردنظر برسانند. این طرح توانسته با کاهش اثرات سمیت دارو و انتقال مناسب آن به بافت سرطانی و در معرض قرار دادن دارو با روش تبادل یونی در محیط سلول سرطانی که دارای pH پائین تری است، اثرگذاری دارو را به صورت فعال سازی با پرتو لیزر تحت کنترل قرار داده و اثر آن را نیز بهتر نموده و اثرات جانبی آن را کاهش دهد.

محقق مرکز تحقیقات لیزر پزشکی گفت: این طرح در صنعت دارویی و پزشکی و به ویژه در درمان سرطان مورداستفاده قرار می گیرد و ترکیبات مورداستفاده کاملاً زیست سازگار بوده و واکنش منفی ندارند.

وی در ادامه گفت: این طرح در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است و از اهداف آینده گروه تحقیقاتی ما آنالیز امکان کاربرد آن با انجام آزمون هایی روی موش ها و کارآزمایی های بالینی است و دانش فنی ایجاد شده می تواند در اندازه های بزرگ تر و نیمه صنعتی و دارویی نیز ادامه یابد.

یکی از اهداف اصلی طراحان این پژوهش، ارائه راه حل هایی برای درمان سرطان بوده و در آن سعی شده تا با استفاده از یک داروی مدل به امکان استفاده از سامانه به منظور کاهش اثرات جانبی دارو و تحویل در محل مناسب دارو بپردازد.

حسین زاده با اشاره به این مطلب گفت: آزمون های سلولی مانند مشخص بقای سلول ها پس از تیمار های مختلف، سنجش کلونی زائی، اثر نورپویادرمانی، سنجش میزان ترکیبات ROS، همچنین مکانیسم مرگ سلولی به روش فلوسایتومتری، مشخص ساختار به روش های TEM، SEM و استفاده از طیف نگاری XRD از جمله آزمون هایی است که برای تأیید نتایج از آن ها بهره گرفته ایم.

وی با اشاره به این که فناوری فراوری نانوذرات لایه ای زیرکونیوم با قابلیت تبادل یونی و همچنین زیست سازگاری خوب این نانوساختار از جمله نتایج کلیدی این پژوهش است گفت: از ویژگی های این طرح کاهش اثرات جانبی و سمیت سلول دارو و حساسگر نوری، جلوگیری از حذف دارو در راستا انتقال به محل، رهایش دارو در محل سلول های سرطانی به دلیل قابلیت تبادل یونی خوب سامانه در محیط اسیدی اطراف سلول سرطانی و انتخاب پذیری فعال سازی دارو با استفاده از لیزر نور قرمز است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 28 فروردین 1399 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1400 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 851

به "سامانه دارورسانی با استفاده از یک نانوساختار زیست سازگار طراحی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سامانه دارورسانی با استفاده از یک نانوساختار زیست سازگار طراحی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید