شفر: ارتباط کی روش و مربیان به نفع تیم ملی است، آقای وزیر، درها را باز کنید!
به گزارش کولو، قطب آبی فوتبال ایران، استقلال، پس از چند سال افت و خیز و چالش، اکنون به ساحل آرامش رسیده و به سمت موفقیت های بزرگ، خیز برداشته است. نقش اصلی در این آسودگی خاطر، یک پیرمرد آلمانی دوست داشتنی است؛ وینفرد شفر.
به گزارش خبرنگاران، در سال های اخیر، نیمکت استقلال شاهد فراز و نشیب های فراوان بوده و این نیمکت به محبوب ترین استقلالی ها هم رحم ننموده است. حدود یک سال پیش، پس از کناره گیری منصوریان از سرمربی گری استقلال اسامی متعدد و معروفی برای جانشینی شماره 10 محبوب استقلالی ها عنوان شد که در نهایت بی سروصداترین آن ها یعنی وینفرد شفر انتخاب شد. با این که در ابتدای کار، هواداران استقلال دلایل مختلفی برای ناکامی این مربی آلمانی عنوان می کردند اما او در نیم فصل دوم لیگ هفدهم نشان داد که می تواند یک استقلال قدرتمند بسازد.
پروژه او در استقلال در حال ثمر دادن بود که با جدایی بازیکنان اصلی تیمش مانند تیام، جپارف، مجید حسینی، نورافکن و امید ابراهیمی این پروژه تا مرز شکست پیش رفت اما شفر تسلیم نشد و با بازیکنان جدید به کار خودش ادامه داد. با این که استقلال، فصل را به خوبی آغاز نکرد اما اواخر نیم فصل، تیم شفر خودی نشان داد و با پیروزی های پرگل و پیاپی، خودش را به تیم های بالانشین جدول رده بندی نزدیک کرد. البته شاگردان شفر در دیدار انتهای نیم فصل نتوانستند پیروز شوند و مقابل پدیده شگفتی ساز به تساوی بدون گل رسیدند تا استقلال نیم فصل نخست را با 25 امتیاز در رده پنجم به انتها برساند.
وینفرد شفر دوشنبه شب با حضور در یک کافه، در جمعی دوستانه با خبرنگار خبرنگاران به گفت وگو پرداخت و درباره چالش های استقلال در دوران حضورش در استقلال، اختلاف نظر و دیدار اخیرش با کی روش و موفقیت ایران در جام ملت ها صحبت کرد. در ادامه گفت وگوی شفر با خبرنگاران را می خوانید:
استقلال نیم فصل نخست لیگ برتر را در رده پنجم به انتها رساند و برخلاف فصل گذشته، فاصله کمی با صدرجدول دارد. چه چالش هایی در نیم فصلی که که گذشت پیش رو داشتید و عملکرد تیم تان را در نیم فصل نخست چطور ارزیابی می کنید؟
خیلی ها به من زنگ زدند که چرا وقتی هیات مدیره کاری که می خواهی را انجام نمی دهد به خانه نمی روی. دو نکته وجود داشت، این که من فوتبال را دوست دارم، می خواهم تیمم را بسازم و به موفقیت برسم و نکته دوم هواداران استقلال هستند.اگر بخواهیم راجع به استقلال صحبت کنیم باید از ابتدای فصل آغاز کنیم. مسئولان قبلی باشگاه به حرف من راجع به تمدید قرارداد با امید ابراهیمی، مجید حسینی، تیام و جپارف گوش ندادند و همه این بازیکنان رفتند. هدف ما در آن موقع کسب ستاره سوم بود. زمانی که از آلمان برگشتم، دیگر تیمی نداشتیم. جالب است وقتی در اردوی ترکیه بودیم حدود 12 بازیکن در تمرینات حضور داشتند، در نتیجه برای من معین بود که راه بسیار سختی برای رسیدن به هدفمان داریم. خیلی ها به من زنگ زدند که چرا وقتی هیات مدیره کاری که می خواهی را انجام نمی دهد به خانه نمی روی؟
دو نکته وجود داشت، این که من فوتبال را دوست دارم، می خواهم تیمم را بسازم و به موفقیت برسم و نکته دوم، هواداران استقلال هستند. می دانم که شاید استقلال دشمنان زیادی داشته باشد ولی می خواهم هوادارانمان خوشحال باشند. من زمان زیادی است که در فوتبال هستم و تاحالا چنین هوادارانی ندیده ام که تا این حد با قلبشان یک تیم را دوست داشته باشند. به همین دلیل ما در ایران ماندیم و خیلی خیلی سخت کار کردیم. طبیعی بود که آغاز فصل خوب نبود اما تمریناتمان، صحبت و ارتباط با بازیکنان مهم بود و با این کار توانستیم یک تیم قدرتمند بسازیم. فصل پیش فکر کنم 16-17 با پرسپولیس فاصله داشتیم اما الان فاصله مان شش امتیاز است. این یک غافلگیری است ولی به خاطر کار سختی که صورت گرفته و این که بازیکنان با تمام وجود کوشش می نمایند، همه چیز ممکن است.
چیزی که الان احتیاج داریم، استراحت بازیکنان است. پس از بازگشت به لیگ باید برای رتبه اول یا دوم جدول بجنگند. می دانم کار آسانی نیست ولی باید همیشه این رویا و هدف را داشته باشیم. ما برای همین، کار می کنیم و امیدوارم وقتی مصدومان کم و شانس زیاد داشته باشیم، به این هدف برسیم.
شما همیشه در صحبت هایتان به روحیه و کار تیمی اشاره نموده و تاکید می کنید که این دو مقوله از عوامل مهم تیم تان در رسیدن به موفقیت هستند. لطفا شرح دهید که روحیه و کار تیمی شامل چه چیزهایی است و شما در راستای آن، چه صحبت هایی با بازیکنانتان انجام می دهید.
قبل از این که بخواهیم بازیکنی بگیریم، فقط بازیکن خوب نمی خواستیم بلکه بازیکنی می خواستیم که شخصیت خوب و روحیه برد داشته باشند. بسیار مهم است که همه سرمربی ها با باشگاهشان صادق باشند. همه چیزی که می خواهیم این است که بازیکنان در تمرین بهتر شوند. این موضوع همیشه وجود دارد. از بازیکن جوانی مانند الله یار صیادمنش تا بازیکن با تجربه ای مانند پژمان منتظری. زمانی که پژمان مصدوم شد خیلی ها گفتند دیگر نمی تواند فوتبال بازی کند اما با او کار کردیم و کوشش کرد و الان باز هم بازیکن ملی است یا زمانی که به استقلال آمدم، مهدی رحمتی از تیم بیرون گذاشته شده بود. او از من پرسید و به او گفتم که زمانی که در تمرین کوشش کنی این شانس را داری و باید برای موقعیت خودت بجنگی. نه فقط او بلکه تمام بازیکنان باید برای جایگاهشان بجنگند. بعد از این که این بازیکنان کوشش زیادی کردند، دیدند که می توانند شانس موفقیت در استقلال و تیم ملی را داشته باشند. مجید حسینی بازیکن زیر 23 سال بود که می گفتند شاید بازی کند اما الان بازیکن فیکس تیم ملی است و الان قیمتش 1.9 میلیون دلار است.
کادر ما از بیژن طاهری تا نامداری و در گذشته سانی و الان ساشا به کار کردن با بازیکنان علاقه دارند و آن ها را فراموش نمی نمایند. بازیکنان هم با بازی خوبشان این اعتماد را به ما برمی گردانند. بازیکنان باید بدانند که می توانند اشتباه نمایند و در فوتبال یک امر طبیعی است. به بازیکنان گفتم که کسی از بیرون باشگاه نمی تواند درباره بازیکنانم بد صحبت کند و من همیشه پشت بازیکنانم می ایستم.بازیکنان باتجربه مانند پژمان، خسرو و مهدی به ما یاری می نمایند. آن ها نه فقط درباره مسائل فوتبال بلکه درباره نظم و دیسیپلین به بازیکنان دیگر یاری می نمایند. فکر می کنم فصل گذشته و سال جاری روحیه تیمی برای موفقیت استقلال بسیار مهم بوده است. زمانی که تیم پاداشی می خواهد بگیرد، می خواهم همه اعضای تیم از بازیکنان، تدارکات و کادرپزشکی همه پاداش یکسان بگیرند و برای من مهم نیست که من بالاتر بگیرم چون همه برای استقلال کوشش می نمایند و استقلال شماره یک است و علاقه مشترک ماست.
بازیکنان باید بدانند که می توانند اشتباه نمایند و در فوتبال یک امر طبیعی است. به بازیکنان گفتم که کسی از بیرون باشگاه نمی تواند درباره بازیکنانم بد صحبت کند و من همیشه پشت بازیکنانم می ایستم.
تاکید شما درباره بازیکنان این است که باید روحیه برد داشته باشند. آیا گرو و نویمایر که به تازگی از استقلال جدا شدند، فاقد این روحیه بودند یا دلایل دیگری در جدایی آن ها دخیل بود؟
اگر بخواهیم راجع به گرو صحبت کنیم، او مهاجمی نیست که بخواهد همیشه گل بزند بلکه بازیکنی است که برای بقیه فضاسازی نموده و برای بقیه موقعیت سازی می نماید. او شخصیت بسیار خوبی دارد و بازیکن خوبی است اما شرایط برای او خوب نبود. همه فکر می کردند او تیام دوم است ولی ما در ترانسفر تیام شانس بزرگی داشتیم اما در مورد گرو شرایط بسیار سخت بود. سرور از تیم جدا شده بود. تیام و سرور در آن موقع مثل دو برادر بودند و کار تیام در استقلال راحت بود. مسائل دیگری هم هست که نمی خواهم راجع به آن صحبت کنم.او مقابل استقلال خوزستان خوب بازی کرد و یک شانس خوب گل زنی داشت اما اعتماد به نفس کافی برای گل زدن نداشت. برخی رسانه ها و هوادارها راجع به او خوشحال نبودند. او شانس گل زنی داشت ولی اعتماد به نفس نداشت و مسیر حرکتش اشتباه بود به همین دلیل بهتر بود که باشگاهش را عوض کند و مطمئنم می تواند در باشگاه دیگر عملکرد بهتری داشته باشد.
در مورد مارکوس؛ او زمانی که به استقلال آمد، 60-70 درصد آمادگی بدنی داشت. او در قطر و برای بازی با السد شرایط بسیار خوبی داشت و صبح معین بود که مقابل السد بازی می نماید. در تمرین یک اشتباه پیش آمد و مصدوم شد. به فیزیوتراپ و دکتر مراجعه کرد و تمرین نداشت، در نتیجه شرایط جسمانی اش بدتر شد. در بازی قبلی ما دو، سه موقعیت گل زنی داشت که به گل تبدیل نشد و مقابل صنعت نفت یک ضربه به دیرک دروازه زد. بازیکنان فوتبال شانس هم احتیاج دارند. مارکوس بازیکن خوبی است اما فراز و نشیب زیاد داشت و برای او بهتر بود که به باشگاه دیگری برود و دوباره کارش را آغاز کند. او 32-33 سالش است. دقیق نمی دانم ولی فکر می کنم در باشگاه دیگری اگر کوشش کند، می تواند موفق باشد.
پس از جدایی این دو بازیکن خارجی، چه برنامه ای برای جذب بازیکنان جدید برای دارید؟
ما برنامه داریم ولی کارمان راحت نیست. باید دنبال مهاجمی بگردیم که مانند تیام بتواند زیاد گل بزند. بازیکنی که شاید در انگلیس، ایتالیا و آلمان بازی کند که اگر بخواهیم در این سطح بازیکن جذب کنیم باید حدود 2 میلیون دلار هزینه کنیم. یکی از دلایلی که تیام به ایران آمد، من بودم که در کامرون مربی بودم و من را می شناخت. در آن موقع شاید نمی خواست به ایران بیاید و صحبت های منفی درباره ایران شنیده بود. از سنگال به قطر رفت و گفت می خواهد بیاید، من هم به او گفتم که در ایران هیچ مسئله ای وجود ندارد و مردم مهربانی دارد تا در نتیجه او هم قراردادش را با استقلال امضا کند. هدف تیام این بود که در لیگ قهرمانان بسیار خوب بازی کند و برای پول بیشتر به چین برود. تیام خیلی خوب بازی کرد ولی مشکلش این بود که ایجنت خوبی نداشت. او الان در عجمان است و شاید پول خوبی بگیرد ولی شاید فقط 1000 نفر بازی اش را ببینند اما در ایران 80 هزار نفر بازی اش را می دیدند. ما به بازیکنی احتیاج داریم که به ما بگوید می خواهم بسیار خوب برای استقلال بازی کنم و پس از یک سال یا دو سال باشگاهش را عوض کند و برای پول بیشتر به کشوری مانند چین برود.
ما هر روز ویدئوهایی از بازیکنان نگاه می کنیم و آن ها را آنالیز می کنیم. بازیکنانی که شاید اسم و رزومه بزرگی داشته باشند اما مصدوم باشند را نمی توانیم جذب کنیم. احتیاج به زمان کافی داریم و نمی توانیم خیلی سریع بازیکن جذب کنیم. ما بازیکنانی مانند الله یار، روح الله و رضا کریمی داریم. ما می خواهیم بازیکنی جذب کنیم که همه از آمدن او به استقلال خوشحال شوند. ما قطعا به بازیکن خوب احتیاج داریم. می خواهیم در لیگ قهرمانان بازی کنیم. تیم الدحیل که پارسال با پرسپولیس بازی کرد، تیم اصلی اش نبود و الان سه بازیکن اصلی اش برگشته اند. همان حرفی که قبل از آغاز فصل زدم، همه برای بهتر شدن سرمایه گذاری می نمایند اما در این جا تیم ما شرایط بدی پیدا کرد و بازیکنان رفتند. الان همه چیز گذشته و باید برای دور بعدی لیگ قهرمانان آماده شویم. موفقیت در لیگ قهرمانان کار سختی است ولی باید رویای آن را داشته باشیم.
اگر بخواهیم بازیکنی جذب کنیم که زیاد گل بزند، باید حدود 2 میلیون دلار هزینه کنیم. ما به بازیکنی احتیاج داریم که به ما بگوید می خواهم بسیار خوب برای استقلال بازی کنم و پس از یک سال یا دو سال باشگاهش را عوض کند و برای پول بیشتر به کشوری مانند چین برود.
یکی از مهره های تاثیرگذاری که در لیگ هجدهم از استقلال جدا شد، جیری ساناک، دستیار شما بود. آقای شفر، شما درباره بیماری ساناک و برخورد یکی از مسئولان باشگاه با او در نشست خبری پیش از دیدار با پدیده شرح دادید. اگر ممکن است این موضوع را بیشتر باز کنید.
من می توانم این را بگویم که سانی دستیار بسیار خوبی بود، همان طور که میگوئل است. او مسئله ای راجع به پاسپورتش داشت. الان چیزی که بخواهم بگویم این است که مساله مهم احترام است. بدون احترام نمی توانید موفقیت داشته باشید و سانی هم به همین دلیل رفت.
بیژن طاهری را از قلم نیاندازید. او همیشه با فرشید باقری تمرین می نماید. شما دیدید در بازی مقابل سپیدرود دو گل به ثمر رساند و صورت بیژن طاهری را بوسید. چرا؟ چون بیژن به او اعتماد به نفس شوت زدن داد و او با شوت زدنش دو گل زد. بابت این چیزها خوشحالم. فرشید حدود یک سال گل نزده بود ولی همیشه می گوید که می خواهم بیشتر تمرین کنم. من از این بابت بسیار خوشحالم. ما کادرفنی خوبی داریم و همه برای موفقیت استقلال کوشش می کنیم. بازیکنان از کادرفنی خوشحالند و ما هم از بابت بازیکنان خوشحالیم.
شما در این فصل از رحمتی و حسینی به تناوب درون دروازه استقلال استفاده کردید. آیا اعتقاد شما به استفاده از سیستم چرخشی است یا مانند برانکو اعتقاد دارید که باید یک دروازه بان اصلی و یک دروازه بان صرفا ذخیره داشته باشید؟
تیم ما همیشه تحت فشار است که باید ببرد. زمانی که می خواستم قراردادم را امضا کنم، همه می گفتند که باید ببری، باید ببری و باید ببری. من می گفتم که اول باید خوب بازی کردن را یاد بگیریم ولی آن ها باز می گفتند که باید ببری. فصل پیش تیمی بسیار خوب و قدرتمند داشتیم و بازیکنان بزرگتری در تیم حضور داشتند. بعد از بازی با الریان، پژمان منتظری بیرون بود و باید مدافعان جدیدی مقابل الهلال به بازی می فرستادیم. در نتیجه باید دروازه بانی انتخاب می کردیم که با بازیکنان صحبت کند و بتواند مدافعان را مربی گری کند. نمی گویم که حسینی بهتر است یا رحمتی. اصلا راجع به این موضوع صحبت نمی کنم ولی رحمتی مقابل الهلال خیلی خوب بازی کرد و ما فقط یک موقعیت به این تیم دادیم. ما در عمان، یک بر صفر الهلال را بردیم و الان هم همین موضوع وجود دارد.
در اول فصل، حسینی مصدوم بود و رحمتی خیلی خوب بازی کرد. من نمی توانم دروازه بانی که خوب بازی نموده را عوض کنم. بعد پژمان را از دست دادیم و از حسینی در دو بازی مقابل سایپا استفاده کردیم. ما می دانستیم که تیممان به دروازه بانی احتیاج دارد که از عقب بتواند به تیم اعتماد به نفس بدهد، به همین دلیل دروازه بانمان را عوض کردیم. مهدی رحمتی دروازه بانی است که می تواند بازی را به خوبی بخواند. او قبل از این که موقعیت روی دروازه ایجاد شود با پژمان، میلاد یا دانشگر صحبت می نماید. این نکته ای است که دروازه بانان جوان ما باید یاد بگیرند.
دروازه بان خوب، آن دروازه بانی نیست که بتواند فقط توپ های زیادی مهار کند. الیورکان خیلی خوب بازی خوانی می کرد و قبل از این که تیم حریف بخواهد موقعیتی ایجاد کند با مدافعان صحبت می کرد و از آن ها می خواست تا با پرس کردن نگذارند خطری روی دروازه ایجاد شود. قبل از این که تیم ملی بخواهد به جام جهانی برود در بازی با ازبکستان، حسینی توپ را در اختیار داشت ولی کسی صدایش را نمی شنید. شاید این یکی از مشکلاتی بود که کی روش او را به جام جهانی نبرد. جنبه های شخصیتی در دروازه بان بودن بسیار حائز اهمیت است. دروازه بان بودن فقط این نیست که 20 توپ سیو کنید. مهم تر از آن، این است که بتواند شرایط بازی را کنترل کند که با صحبت کردن با مدافعان میسر می شود.
من همیشه می خواهم به حسینی یاری کنم و این موضوع را دفعه قبل هم به او گفتم. حسین حسینی در حال حاضر در تیم ملی حضور دارد، شاید دو، سه هفته در تمرینات شانس داشته باشد که در بین سه دروازه بان تیم ملی در جام ملت ها قرار بگیرد. باید از این شانس استفاده کند. دروازه بان با این که در زمین تنهاست ولی رئیس زمین است و باید با بازیکنان صحبت کند. دروازه بان باید مانند یک مدافع لیبرو عمل کند.
از استقلال فاصله بگیریم و به سراغ تیم ملی و ملی پوشانتان در این تیم برویم. درباره ملی پوشانتان شرح دهید.
اول از همه باید بگویم که بسیار خوشحالم که پنج بازیکن در تیم ملی داریم. این که چند نفر از آن ها در لیست بازیکنان بمانند، تصمیم کی روش است. پژمان مقابل پدیده به بازی برگشت و در بازی قبلی در پست دفاع راست بسیار خوب بازی کرد. با این که پست اصلی او نیست. روزبه دفاع وسط سمت چپ بود که پست اصلی او نیست اما خیلی خوب بازی کرد. حسین حسینی باید خیلی خوب تمرین کند و باید عادت کند که با بازیکنان صحبت کند. یک دروازه بان خوب باید با مدافعانش صحبت کند. فکر می کنم تا وقتی خوب تمرین کند در تیم ملی می ماند. وریا بسیار با انگیزه است و مقابل پدیده خیلی خوب به عنوان وینگر بازی کرد و دیدم که کی روش از او مقابل ترینیداد به عنوان وینگر استفاده کرد. او بازیکنی است که می تواند در دو پست به خوبی بازی کند. و در نهایت دوست من، علی کریمی! او بازیکن خوب و بسیار باهوشی است. شرایط بازی کردن برای سپاهان و باشگاهی که هوادار زیادی ندارد با بازی کردن برای استقلال بسیار متفاوت است. او مقابل استقلال خوزستان به صورت کامل بازی کرد و الان یکی از بهترین بازیکنان ایران است. او می تواند در جام ملت ها موفق باشد. او اعتماد به نفس خوبی دارد و برای توپ می جنگند و خلی خوب پاس می دهد.
ما مربیان باشگاهی مسائلی راجع به بازیکنانمان می دانیم که سرمربی تیم ملی از آن بی اطلاع است، در نتیجه ما قادر هستیم به سرمربی تیم ملی یاری کنیم. خود من در تیم ملی جامائیکا، کامرون و تایلند بوده ام و خیلی از بازیکنانم به چلسی، رئال و لیون رفتند.
به نظرتان شانس تیم ملی ایران برای قهرمانی در جام ملت ها چقدر است؟
کی روش یک مربی حرفه ای است و می داند که با این بازیکنان می تواند قهرمان آسیا شود. من قبلا در آسیا کار نموده ام و همه می دانند که لیگ ایران نسبت به گذشته بهتر شده است. فکر نکنید که با غرور و تکبر صحبت می کنم ولی عملکرد تیم ما در فصل گذشته باعث شد تا همه تیم ها حتی تیم آموزشگاه بخواهند مقابل ما بهتر بازی نمایند. سال جاری سپاهان بازیکنان جدیدی جذب کرد و تراکتورسازی سرمایه گذاری زیادی نموده و عملکرد ما در فصل گذشته باعث شد کاری را که ما در فصل گذشته انجام دادیم تکرار نمایند. آن ها پول زیادی برای بازیکنان جدید سرمایه گذاری کردند. من نمی دانم تراکتور و سپاهان چه قدر دلار برای بازیکنان جدیدش هزینه نموده اند. لیگ بسیار بهتر شده و این برای مربی تیم ملی بسیار بهتر است. در جام جهانی، بازیکنان لیگ برتر از همه بهتر بودند نه بازیکنانی که در روسیه، هلند یا کشورهای دیگر بازی می کردند. ما شانس بزرگی در جام ملت ها داریم و فکر می کنم این دوره، زمان کسب موفقیت است. مطمئنم تیم ملی با جام به ایران برمی شود.
آقای شفر، رابطه شما و کی روش همیشه به شکلی بوده که حتی با وجود اختلاف نظرها همیشه با احترام با هم برخورد کردید. حتی در هفته های اخیرکه شما از حضور ملی پوشان استقلال در تمرین ریکاوری تیم ملی جلوگیری کردید، صحبتی علیه هم انجام ندادید. با این حال می خواهیم از شما بپرسیم که آیا در دیدار اخیری که با کی روش داشتید، او درباره این اقدام از شما گلایه نکرد؟
ما اول راجع به تمرین خودش صحبت کردیم چون او در سالن وزنه تمرین می کرد. (با خنده) بعد هم درباره بازیکنان ملی پوش صحبت کردیم و شرایطی که اطراف باشگاه وجود دارد. این یک مسئله بین من و کارلوس است. ما راجع به علی کریمی، پژمان، حسین حسینی و روزبه چشمی صحبت کردیم. من سه بار مربی تیم ملی بودم. ارتباط بین سرمربی تیم ملی و سرمربی باشگاهی بسیار مهم است. مربی تیم ملی شاید 3-4 هفته بازیکنان را در اختیار داشته باشد اما مربیان باشگاهی، بازیکنان را هرروز در اختیار دارند. این ارتباط بسیار مهم است و باشگاه ها و تیم ملی باید با هم کار نمایند. ما مربیان باشگاهی مسائلی راجع به بازیکنانمان می دانیم که سرمربی تیم ملی از آن بی اطلاع است، در نتیجه ما قادر هستیم به سرمربی تیم ملی یاری کنیم. خود من در تیم ملی جامائیکا، کامرون و تایلند بوده ام و خیلی از بازیکنانم به چلسی، رئال و لیون رفتند. همیشه به مربیان باشگاهی می گفتم که باید با هم صحبت کنیم.
همچنین بازیکنان بسیار خوشحال می شوند که مربی تیم ملی به استادیوم بیاید و بازی هایشان را ببیند. زمانی که در کامرون مربی بودم در دل جنگل می رفتم و بازی های لیگ را می دیدم و بازیکنان ملی بسیار از این بابت خوشحال می شدند. این مساله ای است که به شما یاری می نماید تیمی قدرتمند همراه با اعتماد به نفس بسازید. من و کی روش راجع به این مسائل با هم صحبت کردیم.
پیش از دیدار با پدیده، امید ابراهیمی که در اردوی تیم ملی بود، با شما دیدار داشت. آیا از او شاکی بودید؟
به او گفتم که از او خوشم نمی آید. (با خنده) زمانی که من آمدم امید از یک مصدومیت برگشته بود و بعد از سه ماه بهترین هافبک ایران شد. او فرمانده تیم ما بود و به همین خاطر نمی خواستم به تیم دیگری برود. برای حدود 8 ماه به مسئولان قبلی باشگاه گفتم که باید با او قراداد جدید ببندید. البته دیگر هر چه گذشته، تمام شده است.
قبل از جام جهانی هم به کارلوس گفتم که امید ابراهیمی را به تیم ملی ببرید. او بازیکنی است که شخصیتی قوی دارد و تیم ملی به او احتیاج دارد. او می تواند به خاطر قدرتش، روند بازی را تغییر دهد. بابت عملکردش در جام جهانی بسیار خوشحالم. الان هم عملکرد بسیار خوبی در قطر دارد که شرایط خوب باشگاهش به خاطر امید است. الان ما علی کریمی را داریم که بسیار بازیکن خوبی است. بسیار خوشحال می شوم که بازیکنان جوان می توانند بیایند و پیشرفت نمایند و به باشگاه های دیگر بروند.
دوباره به سراغ استقلال و لیگ برتر برویم. در هفته های اخیر نقدها زیادی نسبت به عملکرد داوران در لیگ برتر شد. حتی صحبت از این موضوع شد که جریان خاصی برای قهرمان کردن یک تیم معین در لیگ برتر وجود دارد. آیا شما وجود چنین جریانی را قبول دارید؟
نه این طور نیست. اول باید بگویم که خوشحالم که داور یا یاری داور نیستم. کار آن ها بسیار سختی است. در بازی اول مقابل پیکان، خطای بسیار شدیدی روی سجاد آقایی شد که اگر سجاد این صحنه را پیش بینی نمی کرد و پایش را عقب نمی کشید، احتمالا فوتبالش تمام می شد. نکته ای که بسیار مهم، این است که همیشه فدراسیون شرایط بهتری به داوران بدهد تا به کلاس های بیشتری بروند و بیشتر یاد بگیرند. آن بازیکنی که روی سجاد خطا کرد باید اخراج می شد ولی معتقدم در ایران هیچ داوری علیه تیم ما یا علیه تیم های دیگر نیست.
در آلمان هم این شرایط را داریم و داوران با تکنولوژی VAR می توانند دوباره بازی را نگاه نمایند. در بازی با پدیده یک گل کاملا سالم زدیم که اگر در آلمان و ایتالیا بود، داور بازی را نگه می داشت و گل استقلال را قبول می کرد. امیدوارم در آینده فدراسیون هم چنین کاری انجام دهد. این موضوع برای هواداران بسیار مهم است. هواداران به این موضوع احتیاج دارند که دیگر این چنین صحبت ها هم مطرح نشود. پس از بازی با پدیده، من راجع به داور صحبت کردم. این نخستین بار بود که درباره داور صحبت کردم و اتفاق مهمی پس از آن افتاد. یاری داور بازی با پدیده از من بابت صحنه گل عذرخواهی کرد. این کار، جرات و شجاعت ایشان را نشان می دهد و من او را تشویق می کنم. ما داوران خوبی داریم وباید از آن ها حمایت کنیم. فدراسیون هم باید همین کار را انجام دهد و VAR را به ایران بیاورد. می دانم که داورها در ایران کار سختی دارند و فکر می کنم دستمزدی هم که می گیرند زیاد نیست. فدراسیون هم باید از داوران و یاری داوران حمایت کند.
در بازی مقابل استقلال خوستان تعدادی از بانوان به دم در هتل آمدند تا عکس یادگاری بگیرند. آن ها در حالی که گریه می کردند به بازیکنان ما می گفتند که دوست دارند به استادیوم بیایند و بازی استقلال را ببیند. کسی نمی تواند به من بگوید مشکل آمدن بانوان به استادیوم چیست! شاید ما باید با آقای سلطانی فر صحبت کنیم. آقای وزیر لطفا درها را باز کنید.
شما تجربه کار در کشورهای مختلفی مانند جامائیکا، تایلند، کامرون، آلمان و امارات را دارید. در کدام یک از این کشورها اشتباهات داوری بیشتر بود؟
در تایلند! وقتی بوریرام با موآنتون یا تیم های دیگری از بالای جدول بازی داشت، از ژاپن و کره داور می آوردند. این بسیار مهم است که داوران همیشه خونسرد باشند و زمان بیشتری در کلاس ها داشته باشند تا همیشه بهتر شوند. دوباره می گویم که مطمئنم هیچ داوری از عمد نمی خواهد مقابل ما یا تیم های دیگر قرار بگیرد. در یکی از بازی های ماینز، داور دوبار از VAR استفاده کرد. یکی در صحنه ای که ابتدا اعلام گل کرد و پس از آن با ویدئو چک گل را مردود کرد و دیگری در صحنه ای که پنالتی را تصحیح کرد. شغل داوران بسیار سخت است. فوتبال از دو، سه سال پیش بسیار سریع تر شده است و یاری داورها همیشه باید در فاصله کمی آفساید را تشخیص دهد. به خاطر همین فدراسیون فوتبال باید با آوردن VAR به داوران در تشخیص چنین صحنه هایی یاری کند.
یکی از موضوعات مهم در فوتبال ایران، ورود بانوان به استادیوم هاست. شما به عنوان کسی که سال ها در فوتبال جهان فعالیت کردید چه نظری راجع به این موضوع دارید؟
در یک بازی تیم ملی تعدادی از بانوان به استادیوم رفتند که بسیار خوشحال شدم. وقتی از مردم ایران راجع به این موضوع سوال می پرسم کسی نمی تواند پاسخ معینی بدهد که نمی دانم دلیلش چیست. در بازی مقابل استقلال خوستان تعدادی از بانوان به دم در هتل آمدند تا عکس یادگاری بگیرند. آن ها در حالی که گریه می کردند به بازیکنان ما می گفتند که دوست دارند به استادیوم بیایند و بازی استقلال را ببیند. کسی نمی تواند به من بگوید مشکل آمدن بانوان به استادیوم چیست!
شما قطعا در بعضی بازی ها دیدید که جو استادیوم خشن می شود. من فکر می کنم اگر بانوان به استادیوم بیایند از خشونت استادیوم ها کاسته می شود. شاید ما باید با وزیر ورزش آقای سلطانی فر صحبت کنیم. آقای وزیر لطفا درها را باز کنید. چرا که نه! این موضوع نه تنها برای فوتبال مفید است بلکه برای بانوان ایرانی هم اتفاق مثبتی است. من فکر می کنم دیگر زمان این کار فرا رسیده است. البته این نظر شخصی من است.
در انتها چه قولی می توانید به هواداران استقلال بدهید؟
من مربی ای هستم که همیشه دنبال برد هستم و هیچ وقت نمی گویم سوم یا چهارم شدن خوب است. اگر به دنبال سوم یا چهارم شدن باشید، در آخر فصل هشتم می شوید. ما این موضوع را می دانیم. باید منتظر باشیم و ببینیم در انتها فصل چه اتفاقی می افتد. شاید بتوانیم اول بشویم ولی باید برای آن بجنگیم. هواداران ما باید بدانند که بازیکنان، کادرفنی ، مدیرعامل، تدارکات و تمام اعضای باشگاه با هم هستیم. مدیرعامل باشگاه برای تیم ما بسیار مهم است و به بازیکنان انگیزه می دهد. فقط زمانی که همه با هم باشیم و یک هدف داشته باشیم می توانیم موفق شویم.
خبرنگاران - محمدامین شهسواری
منبع: خبرگزاری ایسنا