طرز تهیه سیر قلیه شمالی

به گزارش کولو، بیشتر غذاهای شمالی شامل ترکیبات سیر و تخم مرغ هستند. یکی از غداهای گیلانی، سیر قلیه لذیذ است که از گوشت مرغ یا اردک به همراه لپه تهیه شده است.

طرز تهیه سیر قلیه شمالی

گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. 170 غذای محلی در گیلان پخت می شود. میرزاقاسمی، ترشی تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذهای محلی گیلان است. به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکی های طبیعی شامل: صیفی جات، میوه ها، حبوبات و غیره علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است. یکی از غذاهای گبلانی همانطور که اشاره شد سیر قلیه است که از ترکیب برگ سیر تازه، گوشت مرغ یا اردک، تخم مرغ و لپه تهیه می شود و طعم خاص و بومی خواهد داشت. شما تمایل به تست این غذای محلی گیلانی دارید؟ پس با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه سیر قلیه را خدمت شما دوستان عزیز بیان کنیم.

نکته: دستور پخت برای تعداد 5 نفر است.

مواد لازم جهت تهیه سیر قلیه

مرغبه میزان دلخواه
لپه 1 پیمانه
روغن زبتونبه میزان کافی
تخم مرغ 2 عدد
چوب دارچین دو تکه متوسط
پیاز2 عدد
برگ سیر3 عدد
آبغورهدو قاشق غذاخوری
ادویه، زعفران و نمک به میزان لازم
برنج4 پیمانه

طرز تهیه سیر قلیه

  1. لپه های خیس خرده را در روغن تفت دهید و روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد.
  2. مرغ را پس از خریداری به ابعاد دلخواه تکه کنید و پس از شستشو، در ظرف آب به مدت 2 ساعت قرار دهید.
  3. مرغ را در قابلمه مورد نظر بریزید و روی شعله قرار دهید و روی آن آب بریزد تا کامل روی مرغ را بپوشاند اجازه دهید آب به جوش آید و کف کند سپس محتویات قابلمه را درآبکش بریزید.
  4. سپس مرغ آبکش شده را در قابلمه بگذارید و پیاز را حلقوی خرد کنید و به همراه چوب دارچین بگذارید مرغ پخته شود.
  5. چوب دارچین و پیاز را پس از پخته شدن مرغ خارج کنید.
  6. پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه ای آن را سرخ کنید سپس برگ سیر خرد شده را اضافه نمایید و تفت دهید.
  7. به مواد نمک، روغن زیتون و ادویه را اضافه نمایید.
  8. تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه بشکنید و هم بزنید و داخل مواد بریزید تا سفت شود.
  9. درون ظرف مرغ ها، مواد سبزی و تخم مرغ را با کفگیر برداشته و روی مرغ ها بگذارید و لپه ها را نیز بر روی آن ها بریزید.
  10. در خاتمه و زعفران را اضافه کنید پس از 20 دقیقه زیر آن را خاموش کنید.
  11. در زمانی که مرغ ها در حال پخت هستند برنج را درست کنید (کته یا آبکش) و دمی بر روی آن بگذرید.
  12. سعی کنید زمان پخت برنج و سیر قلیه را طوری تنظیم کنید که به صورت هم زمان آماده سرو باشد.

نکات

  • به دلیل حضور تخم مرغ نباید خورشت را هم زد.
  • خورشت بایستی کم آب باشد.
  • می توانید همه مواد را داخل مرغ بریزید و پس از 20 دقیقه، تخم مرغ ها را در آن بشکنید و کمی با چنگال هم بزنید تا سفت شود (تقریبا شکل تخم مرغ حفظ شود).
  • گفتنی است در غذاهای شمالی تخم مرغ از افزودنی های اصلی است که در خاتمه به غذاهای خود اضافه و به مدلی که شکل تخم مرغ حفظ شود سرو می نمایند.
  • سیر رنده شده را نیز به همراه برگ سیر تفت دهید (زیاد تفت ندهید چون تلخ می شود).
  • شوید خشک نیز به همراه برگ سیر اضافه کنید.

سیر قلیه گیلانی

غذاهای شمالی اکثرا دارای طعمی ترش هستند که میزان ترشی با سلیقه شما دوستان تنظیم می شود. قبل از سرو آن را بچشید و اگر ترشی آن برای شما کافی نبود بیشتر از 2 قاشق دستور پخت، آبغوره به آن اضافه کنید.

برنج و سیر قلیه آماده سرو است نوش جان... .

منبع: setare.com
انتشار: 11 آذر 1399 بروزرسانی: 11 آذر 1399 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 1291

به "طرز تهیه سیر قلیه شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیر قلیه شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید