طرز تهیه نان بربری در خانه (نان بربری خانگی)

به گزارش کولو، خبرنگاران | سرویس آشپزی - نان بربری یکی از نان های مرسوم در ایران است که به روش سنتی و صنعتی درست می گردد. نام این نان از ایل بربر گرفته شده که در مرز ایران و افغانستان زندگی می کردند و طبخ آن از اواخر دوره قاجار در ایران رواج یافت. در تهیه این نان از آرد سبوسدار استفاده می گردد و بیشتر برای سرو وعده های اصلی و به خصوص صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد. این نان خوشمزه را می توان در خانه نیز درست کرد و از طعم و مزه دلچسب آن لذت برد.

طرز تهیه نان بربری در خانه (نان بربری خانگی)

جهت دریافت خدمات رنگ پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

طرز تهیه نان بربری در خانه

مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد نانوایی¼4 پیمانه
شکر3/4 قاشق چایخوری
مایه خمیر½2 قاشق چایخوری
نمک2 قاشق چایخوری
آب ولرم2 پیمانه

دستور تهیه خمیر:

  • فر را روی حرارت 270 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • برای عمل آوردن خمیر مایه، آن را در ظرفی ریخته، شکر و یک پیمانه آب ولرم را به آن اضافه کنید. سپس ظرف حاوی خمیر مایه را با نایلون بپوشانید، پاچه ای روی آن بکشید و در محیطی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید. دمای آب باید به گونه ای باشد که گرمای آن را احساس کنید، ولی دست را نسوزاند.
  • در صورتی که خمیر مایه تازه باشد، پس از 10 دقیقه پف نموده و تغییر شکل می دهد. در غیر اینصورت خمیر مایه تاریخ گذشته است و باید عوض شود.
  • پس از اینکه خمیر مایه عمل آمد، آرد و یک پیمانه آب ولرم به جامانده را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
  • سپس با استفاده از همزن برقی یا دستی با سرعت کم، حدود 3 دقیقه خمیر را هم بزنید تا یکدست شود.
  • خمیر به دست آمده شل و چسبنده است، روی ظرف حاوی خمیر را با نایلون بپوشانید، روی آن یک پاچه یا حوله بکشید تا گرمای خمیر حفظ شود و اجازه دهید 30-25 دقیقه استراحت کند.
  • در این فاصله مشغول درست کردن رومال شوید.
مواد لازم برای تهیه رومال نان بربری
آب سرد1/4 پیمانه
آب جوش1/4 پیمانه
جوش شیرین1/4 قاشق چایخوری
آرد1 قاشق چایخوری
کنجد سفید و سیاه 4 قاشق چایخوری

دستور تهیه رومال:

  • مواد رومال را در ظرف کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • مواد را با قاشق مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و به غلظتی برسد که بتوانید با قاشق روی آن خط بیندازید.
  • رومال را کنار بگذارید و صبر کنید تا سرد و غلیظ تر شود.

مراحل طبخ نان بربری در خانه

  1. پس از اینکه خمیر 30-25 دقیقه استراحت کرد و حجم آن افزایش یافت، نایلون را از روی آن برداشته و روی سطح کار حدود 1/3 پیمانه آرد بپاشید.
  2. خمیر حاصل را که خمیری چسبنده است، روی سطح کار قرار داده، دست خود را در آرد فرو برید تا خمیر به آن نچسبد، سپس خمیر را در آرد بغلطانید تا سطح آن با آرد پوشیده شود.
  3. خمیر را بدون ورز دادن و فرم دادن، به سه قسمت تقسیم کنید.
  4. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر 10 دقیقه دیگر استراحت کند.
  5. سپس هر تکه خمیر را از دو طرف بکشید تا به صورت بیضی درآید.
  6. رومال را با قاشق روی خمیر بمالید و با استفاده از انگشت خود روی خمیر شیار هایی ایجاد کنید.
  7. در سرانجام کنجد سیاه و سفید را مخلوط نموده و روی خمیر بپاشید.
  8. کاغذ روغنی را روی سطح صافی پهن کنید، خمیر را با کاردک از روی سطح برداشته و خیلی سریع روی کاغذ روغنی قرار دهید تا نریزد.
  9. خمیر را با دست از دو طرف کمی بکشید و با دست اطراف آن را شکل دهید تا به شکل متوزن درآید.
  10. کاغذ روغنی را در سینی فر که کاملا داغ شده است قرار دهید و 5 دقیقه صبر کنید تا بپزد. پس از 5 دقیقه نان را بچرخانید و 5-4 دقیقه دیگر صبر کنید تا نان کاملا مغزپخت شود.
  11. نان بربری را پس از پختن، روی توری سیمی قرار دهید تا خنک شود.
  12. نان بربری را به صورت تازه و داغ با غذا هایی مانند حلیم گندم، حلیم بادمجان، کشک بادمجان و آبگوشت همراه با سبزی خوردن بسیار دلچسب است.

چند نکته در تهیه نان بربری در خانه

  • نان بربری باید به صورت تازه و داغ سرو شود تا خوشمزگی و عطر آن احساس شود.
  • نان بربری را با آرد سبوسدار با کیفیت درست نموده و از آرد قنادی برای این منظور استفاده نکنید.
  • خمیر نان بربری باید خوب استراحت کند تا پف نموده و دو لایه شود.
  • نان بربری را با خمیر مایه عمل آمده درست کنید و به اندازه کافی استراحت دهید تا نان باکیفیتی حاصل شود.
  • خمیر نان بربری شل و چسبنده است و باید به همین شکل طبخ شود. هرگز به خمیر آرد اضافه نزنید و آن را ورز ندهید تا نان بربری ترد و پوک شود.
  • نان های بربری را یکی یکی در فر قرار دهید و پس از اینکه پخت یکی تکمیل شد، دیگری را در فر بگذارید.
  • برای پخت نان بربری باید فر و سینی فر را کاملا داغ کنید، موقع قرار دادن خمیر در آن از دستکش بهره ببرید و مراقب باشید دست شما نسوزد.

نان بربری در شهر های مختلف ایران طبخ می شود و معمولا در هر منطقه ای به سبک خاصی درست می شود. خمیر این نان باید به اندازه کافی استراحت کند تا یک نان باکیفیت عمل آید. به همین دلیل نانوا ها از صبح خیلی زود دست به کار می شوند تا بتوانند نان مطلوبی را به مشتریان عرضه نمایند.

به نظر شما چه نکات دیگری برای پخت یک نان بربری در خانه وجود دارد؟ نظرات و تجربیات خود را در سرانجامی این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 22 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1400 گردآورنده: kulu.ir شناسه مطلب: 1604

به "طرز تهیه نان بربری در خانه (نان بربری خانگی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان بربری در خانه (نان بربری خانگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید